Huumeet

Vaikka rikollisia sekä huumeiden käyttäjiä karsittiin pois Maapallolta lähtiessä, ei se poistanut ongelmaa kuitenkaan. Todella moni huomasi tässä uuden mahdollisuuden tahkoa rahaa, etenkin Rajaplaneetoilla jossa lainvalvonta on mitä on. Katukaupassa on niin perinteisiä, kuin taistelukäyttöön suunniteltuja huumeita. Huumeiden käyttö, hallussapito, valmistaminen sekä myyminen on kielletty kaikkialla galaksissa*, mutta etenkin Rajaplaneetoilla valvonta on todella niukassa eikä välttämättä paikalliset lainvalvojat asiaan puutu, ellei siitä koidu ongelmaa.

*Utopia poikkeuksena

Huumeiden käytössä on kuitenkin seurauksensa. Jokaisella huumeella on Addiktio modifikaattori. Kun ainetta on käytetty, käyttäjä heittää onnistuneen Spirit heiton tai ottaa tason Fatiguea, joka poistuu 24 tunnin jälkeen, ykkönen spirittinopasta tarkoittaa Habit (Major) Hindrancea kyseiseen aineeseen.

Taisteluhuumeet:

Fuzzynova
Addiktio: 0, Hinta: 300$/annos.
Alun perin sotilaskäyttöön energiatabletiksi sekä -juomaksi suunniteltu aine, joka kuitenkin suurissa määrissä stimuloi luovaa ja kognitiivista ajattelua. Tabletti tai juoma muodossa aineella kestää 1d6 vuoroa vaikuttaa, suoraan suoneen laitettuna aineen vaikutus potkaisee heti. Yksi annos nostaa käyttäjän Smartsin noppa tasoa kahdella, sekä antaa Smarts pohjaisiin heittoihin +2 seuraavaksi 2d6 minuutiksi. Huonona puolena, kun vaikutus lakkaa käyttäjän Smarts sekä Smarts pohjaiset heitot kärsivät -4 seuraavan 2d6 tunnin ajan.

Iron Man
Addiktio: -4, Hinta: 150$/annos
Taisteluhuume joka suunniteltiin vahvistamaan sotilaan kestävyyttä taistelutilanteissa. Käyttäjä saa +2 Toughnessia seuraavaksi 2d10 minuutiksi.

Rage
Addiktio: -2, Hinta 100$/annos
Huumeen tarkoituksena on muuttaa sotilaan mielentilaa niin, että ettei tappaminen tuottaisi ongelmaa. Annos ainetta antaa käyttäjälleen Berserk Edgen 2d10 minuutiksi. Kun huumeen vaikutus lakkaa, on käyttäjän heitettävä Spirit heitto onnistuneesti. Epäonnistunut heitto pudottaa käyttäjän Smarts noppa tyyppiä yhdellä 1d6 tunniksi, tupla ykkösillä pudotus on pysyvä.

Slo-Mo
Addiktio: -3, Hinta 150$/annos
Käyttäjä tuntee, kuin aika hidastuisi hänen ympäriltään. Käyttäjä saa yhden ylimääräisen Kortin taistelussa sekä Pace nousee kahdella 1d6 minuutiksi. Efekti toimii Level headed, Improved Level Headed sekä Fleet-Footed edge:n kanssa. Valitettavasti aine toimii pikkaisen liiankin hyvin. Kun ainetta nauttii on heitettävä onnistunut Vigor heitto -2:lla. Jos heitto epäonnistuu, käyttäjä on Shaken, sekä kaikki Agility pohjaiset heitot kärsii -2 seuraavan 1d6 tunnin ajan.

Muut huumeet

Angel Powder
Addiktio: -4, Hinta 200$/gramma (5 annosta)
Käyttäjät yleensä käyttävät ainetta itsevarmuuden kasvattamiseen, keskittymiskyvyn paratamiseen, hyvän olon tunteeseen sekä seksuaaliseen kiihottumiseen joissakin tapauksissa myös nälän ja janon tunne katoavat. Jotkin Rajaplaneettojen lääkärit saattavat käyttää ainetta puudutuslääkkeenä isoimmissa operaatioissa, koska aine supistaa verisuonia sekä puuduttaa kudoksia. Aineen vaikutusaika riippuu tavasta jolla aine on nautittu. Polttaen tai suonensisäisesti vaikutus kestää 5-15min, kun taas nuuskattuna 20-45min.
Peliteknisesti aine aiheuttaa Overconfident hindrancen sekä antaa +2 healing heittoihin sekä poistaa hetkellisesti nälkä Fatiguen.

Essence
Addiktio: 0, Hinta 50$/annos
Aineen vaikutus alkaa vasta 20-60min aineen ottamisen jälkeen, mutta vaikutus kestää seuraavat 1d4+2 tuntia. Aine on todella yleinen bilehuume, ja siitä syystä ainetta liikkuu todella paljon Utopiassa. Aine aiheuttaa käyttäjässä rauhoittumisen, hyvänolon tunnetta, värien ja äänten voimakasta aistimista sekä syvällistä rakkauden tunnetta sekä omaa itseä, muita ihmisiä että koko ympäröivää maailmaa kohtaan.

Eye Opener
Addiktio: -2, Hinta 75$/gramma (n. 6 annosta)
Aine kohottaa mielialaa, vähentää ruokahalua, aiheuttaa tarmokkuuden ja vireyden tunnetta sekä estää väsymyksen ja ikävystyneisyyden aiheuttamaa suorituskyvyn alenemista. Aine vaikuttaa useita tunteja ja auttaa valvomaan seuraavan yön. Sekä pitää vielä hereillä seuraavan päivän.

Kabak
Addiktio: -1, Hinta 50$/gramma (n. 3 annosta)
Yksi bilekäytössä käytetyistä huumeista. Yleisin käyttö tapahtuu polttamalla, mutta myös juomalla tai syömällä. Käyttäjä tuntee mielihyvän tunnetta, innovatiivisuuden ja ajattelukyvyn lisääntymistä. Ainetta nautittuaan Agility ja Smarts pohjaiset heitot kärsivät -2 seuraavan 1d6 tunnin ajan.

Pluto
Addiktio: -4, Hinta 300$/gramma (n. 15annosta)
Aine poistaa nälän sekä kivuntunteet kokonaan ja aiheuttaa hyvän olon tunnetta, mutta myös samalla uneliaisuutta ja tokkuraisuutta. Käyttäjältä poistuu kaikki Wound sekä Fatigue penaltyt seuraavaksi 1d6 tunniksi.

Tässä oli listattuna yleisimmän, kuitenkin useita variaatioita tai muitakin huumausaineita planeetoilta löytyy.

Huumeet

Renegades stemetriz