Sisällissota

Sisällissotaan ja kapinallisten syntyyn on monia syitä. Kastijaon synty, Liittouman piittaamattomuus Rajaplaneetoista, yritysten toiminta maassa. Lääkkeiden loppuminen Rajaplaneetoilta ja se, ettei apua ollut tiedossa oli kuitenkin viimeinen naula arkunkanteen ja näin kapinalliset alkoivat koota joukkojaan. Salaisia kokouksia oli helppo pitää Rajaplaneetoilla sekä Old Townin tunneleissa. Kapinan johtoon valikoitui Arthur Hart ja kourallinen muita upseereja.

2096-2099. Useita mielenosoituksia ja pieniä sabotointeja ympäri keskusplaneettoja. Liittoumaa syytetään monista asioista ja raskaimmat syytökset koskevat jopa orjuutta sekä ihmiskokeita. Tästä ei kuitenkaan ole näyttöä. Liittouma ei tässä vaiheessa osannut arvata, että asia oli jo koordinoitua. Kukaan ei käyttänyt sanaa Kapinallinen, ei edes Kapinalliset itse joten Liittouma sokeana luuli, että kyseessä on vain satunnaiset tyytymättömät kansalaiset.

9.2.2100 Liittouman tiedustelu saa tiedon, että mahdollinen kapina on tulossa. Liittouma ei kerennyt kuitenkaan reakoimaan tarpeeksi ajoissa. Kapinalliset olivat asetelleet taktisesti räjähteitä eripuolille galaksia Liittouman kohteisiin ja asetehtaisiin. Samalla Kapinalliset myös valtasivat itselleen taktisesti tärkeitä kohteita. Seuraavana päivänä Liittouma aloittaa puolustamisen sekä joukkojen lähettämisen kohteisiin jossa räjähdykset olivat tapahtuneet.

Suurin voitto Kapinallisille tässä vaiheessa tuli Essenissä, jossa olevia kaivoksia sekä muutama asetehdas siirtyivät Kapinallisten haltuun ja saivat ne toimintaan. Muualtakin galaksista oli saatu taktisesti tärkeitä paikkoja haltuun. Liittouma ryhtyy organisoimaan tiedusteluaan.

12.9.2102 Liittouma viimein löytää Kapinallisten tukikohdat ja suurimmat taistelut alkaa Old Townissa, Lewannassa sekä Voglovissa. Kapinalliset muualta galaksista alkavat vetäytymään näihin paikkoihin puolustamaan. Liittouman tiedustelu ei kuitenkaan ole saannut selville missä päämaja ja Arthur Hart sijaitsee.

14.5.2103 Kapinalliset kukistetaan kokonaan Lewannassa ja sisällissota loppuu. Lewannassa sijaitsivat viimeiset Kapinallisten huoltotukikohdat ja Liittouma sai ne haltuunsa. Suurin osa jäljelle jääneistä Kapinallisista vangitaan, loput katoavat eripuolille galaksia. Liittouma julistaa, että jokainen Kapinallinen on tuomittava rikoksistaan Uutta Maailmaa kohtaan.

2104 Kapinallisia aletaan tuomitsemaan rikoksistaan ja suurin osa saa yksisuuntaisen lennon Tadmorin vankilaan.

Vuosien aikana vangitaan vielä joitain Kapinallisia ja tuomiot vaihtelevat. Vuonna 2108 Liittouma kuitenkin ilmoittaa, että Kapinallisia ei enää tuomita ja vielä tuomitsemattomat vangit vapautetaan sekä ajojahti loppuu kaikkien paitsi Arthur Hartin osalta, joka vieläkin on tavoittamattomissa.

Sisällissota

Renegades stemetriz