Renegades

Boulos: logi 6
Eksistentialismi

Helvetti, tilanne alkaa eskaloitua! Emme voi enää luottaa kehenkään.

New Horizonin Selian tukikohta tuhottiin reaktorin räjäytyksellä. Veimme mukanamme kaiken hyödyllisen – fissiopommeja myöten.

Tiedämme, että New Horizon käyttää jonkinlaisia androideja korvaamaan ihmisiä. New Horizonilla saattaa olla vakoojia missä vain. Parhaassa tapauksessa vain korkeanprofiilin päättäviä henkilöitä tai heidän läheisiään on tapettu ja vaihdettu koneisiin. Pahimmassa tilanteessa androideja on jo jokaisessa yhteiskuntaluokassa – vastarintaliikettä myöten.

Tiesin, ettei sota ollut koskaan ohi! Voiko olla, että New Horizon olisi alunperinkin vedellyt naruista koko sodan ajan? Onko syymme sotia kohdistunut kokoajan vääriin asioihin? Mitä taustalla tapahtuu ja kuka kerää voitot?

Rakensin laitteen, jolla testasin lähimmät ryhmän jäsenet, etteivät he ole koneita. Jos kone toimi… kyllä se toimi, joten olemme puhtaita.

…Ellen minäkin ole kone. Tietämättäni. Sabotoin tiedostamatta asioita ja jaan väärää informaatiota? Ei siinä ole järkeä. Voisivatko he osata kehittää keinotekoisen sielun? Mutta kenen puolella olen ollut ja miksi vielä taistelen? Liikaa kysymyksiä vanhalle mielelle…

View
Boulos: logi 5
Jäätä ja yllätyksiä

Kummallista kyllä, vähiten huomiota herättävä tapa Selian tutkimiseen on pommitus. Päädyimme suorittamaan geologisia tutkimuksia – pommeilla – vasta perustetun The Boring Companyn nimissä. Rahoituskin löytyi yllättävältä taholta: rikollisparoni Romerolta.

Tapaaminen Romeron kanssa ei muutenkaan ollut turha: saimme tiedot mahdollisesta kontaktista Seliassa sekä ensiluokkaista lihaa muonitukseksi.

Seliassa kontaktimme löytyi yllättävän helposti. Osuimme juuri oikeaan rikollisjengiin keskellä jäistä kuuta. New Horizonilla oli kolme potentiaalista paikkaa maanalaiselle tukikohdalle. Teimme “tutkimuspommitukset” jokaiseen paikkaan ja saimme aika selkeän kuvan tukikohdan sijainnista ja muodosta. Ongelmana oli enää sisäänpääsy.

Pitkällisten laskelmien jälkeen totesimme, että olisi helpompaa tunkeutua laitoksen pääovesta sisään kontaktirikollisjengin avustamana, kuin kaivautua läpi lumen, jään ja kallion.

Pääsimme sisään. Helposti. Sisällä odotti kasa ruumiita. Löysimme kiellettyä fissioteknologiaa sekä Hanoin elossa. Nähtäväksi jää, onko hän enää oma itsensä. Kun saamme hänet ulos, tämä paikka pitää tuhota.

View
Boulos: Logi 4
Ruumiinavaus ja psionikot

Vaikuttaisi siltä, etteivät kaikki vihollisemme ole täysin ihmisiä. Pitkien ja hoikkien ihmisolentojen veri virtaa mustana. Heidän dna:saan on jokin tuntematon komponentti. Emme tiedä onko se synteettistä vai muukalaista alkuperää. Tutkijat selvittävät asiaa.

Saimme hyödyllistä informaatiota vangituilta New Horizonin sotilailta. Psionikkojen olemassa olo on nyt virallisesti vahvistettu – vaikkakin me olemme saaneet siitä esimakua jo paljon aiemmin. Lisää tietoa täytyy lähteä kaivamaan Laialta.

Selvisi myös, että ystävämme Hanoi on todennäköisesti vangittuna Selia-kuussa. Paikka ilmeisesti kuhisee lainsuojattomia sekä New Horizonin väkeä. NH:n tukikohtan sijaitsee jossain maan alla. Täytynee siis kaivaa heidät esiin.

View
Boulos: Logi 3
Tuli vapaa

1000: Avaruussatama kuhisee liittoumaa! Vetäydyn hyttiini, kunnes muut selvittävät mitä on tekeillä.

1100: Jotain tai joitakin etsitään. Eivät he ole vielä voineet saada sanaa vangeista. Tässä kyse jostain muusta…

1120: Liittouma tekee muka kallioperän mittauksia. Paskat. Mukana on kuitenkin myös New Horizon. Kaupungin päällystö ja Ramona ovat häipyneet. Lähden Edwardsin matkaan selvittämään heidän mahdollista sijaintiaan. Ehkä paikallisesta juottolasta selviää jotain.

1150: En olisi uskonut törmääväni tuttuun naamaan täällä: Adrian Morgan pyörittää paikallista. Sain hänen avullaan suunnan ja ajoneuvon, mistä etsiä kadonneita.

1630: Maanalainen bunkkeri, vaikea pääsy, erinomainen puolustus. Mutta kauanko he kestävät, jos liittouma yltyy vihamieliseksi? Ramona ja kumppanit päättivät pysyä täällä vaikka ehdotimme pakoa Valorilla parempaan paikkaan. Selvää kuitenkin on, ettei liittouma – tai todennäköisemmin New Horizon – etsi aktiivisesti juuri heitä. Saimme vinkin kuka saattaisi olla kohde, ja suuntaamme eteenpäin.

2230: New Horizon on vanginnut kohteemme. Heillä on jotain outoja pukumiehiä mukana. Onneksi meillä on yllätys sekä pimeys puolellamme. Näen sopivasti valaistulle aukiolle ränsistyneiden mökkien keskelle. Pudotan jokaisen tulilinjalle osuvan.

Eloonjääneet pyrkivät pakoon pienellä aluksella vangin kanssa. Maxx syytää perään punaista kuolemaa. Kaikki hämärtyy palavan aluksen iskeytyessä maahan. Taivaalta lähestyy useita valopisteitä.

Ilma haisee otsonille. Kivääri polttaa kämmeniä.

View
Boulos: Logi 2
Vankeja – puolin ja toisin

Onneksi miehistö oli yhtä mieltä vangin vapauttamisesta. Laadimme muutaman päivän pelastusuunnitelmaa odotellessamme Valorin korjauksen valmistumista. Päätimme pitää juhlat.

Koska juhliin tarvitaan boolia, laadin varsin väkevän koktailin tohtori Edwardsin varastoista ja laivalta löytyneistä viinoista. Maku oli varsin hyvä – ainakin ennen huumausaineiden lisäystä. Vähän jopa harmittaa, että piti jättää nämä juhlat väliin. Sekoittelin lisäksi Edwardsin kanssa varmuudeksi pienen “vasta-aineen”.

New Horizonin väki ei kaivannut paljoa huokuttelua ja suurin osa miehistöstä liittyi seuraan. Edwards ja Von Dijkt ottivat myös boolia – maku oli kuulemma erinomainen! Onneksi vasta-aine tehosi ja he pysyivät toimintakuntoisina. Vain yksi muusta miehistöstä pysyi jaloillaan ensimmäinen skoolauksen jälkeen. Paskiainen ei taintunut edes sähköpampulla, joten Edwards tipautti hänet vanhanaikaisesti nyrkillä.

Lähdin Von Dijktin kanssa häivepuvuissa oletetulle selliosastolle. Edwards suuntasi komentosillalle korruptoimaan aluksen logitiedot, ettei vierailustamme jäisi merkintöjä. Ajoitus oli täydellinen, sillä loput miehistö olivat punkissaan. Pääsimme hämmentävän helposti selleille ja löysimme yllätykseksi kaksi vankia –naisen ja miehen. Nopealla tiedustelulla molemmat olivat meikäläisiä! Tässä oli todella aihetta juhlaan.

Miestä oli vahvasti modifioitu osilla, jollaisia en ole ennen nähnyt. Hänen raajansa oli korvattu mekaanisilla ja myös päässä oli jonkinlainen implantti. Nainen oli päällisin puolin normaali. Hänen päänsä oli lukittu jonkinlaiseen kypärään, jonka avaaminen onnistuisi vasta Valorilla.

Poikkesimme vielä asevarastossa täydentämässä varusteitamme ennen kuin suuntasimme kohti Valoria. Nätistä aserivistä plasmakivääri halusi ehdottomasti mukaani. Paluumatkalla tiellemme osui laivan kapteeni, joten poimimme hänet vangiksi matkaan.

Lähtiäisiksi Flanagan ampui EMP-ohjuksen NH:n alukseen, jotta pääsisimme varmasti rauhassa pakoon. Edessä olisi noin viikon paluumatka.

Kyberneettisesti vahvistettu uusi ystävämme esittäytyi kapteeni Liam Thompsoniksi. Muistan lukeneeni hänen nimensä kadonneiden vankien listalta. Nainen kertoi nimekseen vain Luna. Hän on ilmeisesti “psionisesti aktiivinen” – tai mikä ikinä oikea termi mystisille ajatusvoimille onkaan. Edwards sai ilmeisesti voimista jonkinlaisen kosketuksen. Ei minulla ole syytä epäillä hänen sanojaan. En myöskään moiti Lunaa, jos hän haluaa pitää kykynsä piilossa. Luulen, että hän on saanut kärsiä sen suhteen tarpeeksi.

NH:n kapteeni onkin toinen tarina. Selvitimme heidän laivansa lentologin ja lähtöpisto on jossain kartoittamattomasta avaruudessa. Siellä on siis jonkinlainen New Horizonin tukikohta tuntemattomalla planeetalla tai kuulla. Sokea hyppy sinne olisi itsemurha.

Kapteenin kuulustelu vaikuttaa ajanhukalta. Kehitin todella voimakkaan totuusseerumin, mutta hän pystyi vastustamaan sitä. En usko, että uhkailut tai kidutus saa häntä taipumaan. Vastauksemme saattaa piillä Lunassa, jos vain onnistumme suostuttelemaan hänet auttamaan kuulustelussa.

View
Boulos: Logi 1

Valor on komea alus, kun pääsee pintaa syvemmälle. Ihastuttavaa kuinka paljon tähän rahtipurkkiin on saatu upotettua aseistusta ja muita moduuleja. Miehistökin vaikuttaa mukavalta. Muutama heistä taisteli meikäläisten puolella. Saavat arvostukseni.

Messi kaipaa ammattilaista keittiön puolella. Otan sen reviirin mielelläni. Herra Maxx onnistui hankkimaan suurimman osan ruokatarvikkeista, joten enköhän ansaitse paikkani täällä.

Suurin osa päivästä kului New Horizonin “tutkimus” -aluksen valtausta suunnitellessa. Päädyimme kahteen vaihtoehtoon:

  1. Lamautamme EMP-ohjuksella aluksen, hyökkäämme sisään ja viemme tarvitsemamme tiedot.
  2. Luomme hätätilan aluksellemme ja toivomme, että välittävät hätäsignaalistamme. Sen jälkeen valtaamme aluksen ja viemme tiedot.

Liikuimme väijymään NH:n alusta oletettuihin koordinaatteihin. Paikalle ilmestyi huomattavasti suurempi laiva kuin ennakkotieto antoi olettaa. Ensimmäinen suunnitelma oli poissa kuvioista. Jotta hätätilanteessa saatiin tarvittavan autenttinen, suoritin suunnatun räjäytyksen strategiseen paikkaan aluksen ilmajärjestelmässä.

NH:n laiva vastasi kutsuumme ja salli Valorin telakoida sen ruumaan. Saimme ohjeet olla aseistamattomana aluksemme ruumassa, kun he tulisivat tarkistamaan tilanteen. Tässä vaiheessa suunnitelmiin tuli muutos. Vedin häivepuvun päälle ja toivoin, että pystyisin livahtamaan ulos tarkastuksen yhteydessä.

Aluksen sisään syöksyi pieni joukko-osasto ammattisotilaita kapteenin kanssa. Oli hyvä, ettemme olleet aseet esillä heitä vastassa.

Vältin juuri onnistuneesti ruuman luukkua vartioivan sotilaan katseen ja liu’uin valtavaan rahtitilaan. Siitä eteenpäin aluksessa liikkuminen oli todella helppoa. Miehistöä oli paikalla naurettavan vähän. Tilaa oli sadoille ja paikalla oli kaksikymmentä henkeä. Pääsin nopeasti selville missä kaikki olivat. Onnekseni kaikki sotilaat olivat varmistamassa Valoria. Paikalla pyöri vain kyllästyneen oloisia tiedemiehiä.

Eräs huone erityisen hyvin lukittu huone kiinnitti huomioni, mutta en pystynyt silloisella varustuksella tunkeutumaan sinne. Suunnistin ohjaamoon, missä päätietokone sijaitsi.

Keksin nopeasti huoltokanavat, jotka kulkivat ohjaamon alla. Pääsin naurettavan helposti hiippailemaan konepuolelle ja löysin etsimäni tiedot. Ongelmana oli, jos irroittaisin tietopiirin, siitä menisi tieto ohjaamoon. Kikkailin näppärän ristikytkennän, joten he eivät huomaisi puuttuvaa levyä ennen seuraavaa määränpäätä.

Työskennellessä parempaan korvaani osui osa pilottien keskustelua. He puhuivat aluksella olevasta vangista varsin julmaan sävyyn. Keskustelun avainsanoja olivat raiskaus ja mentaaliset voimat. Ilmeisesti vanki on jotenkin psionisesti aktiivinen. Muistan kuulleeni huhuja vastaavasta. Selvää on, että hänet on vapautettava. En voi jättää ketään ahdinkoon näiden paskiaisten käsiin. En varsinkaan, jos on mahdollisuus hänen olevan yksi meikäläisistä.

Pääsin takaisin Valorille ilman ongelmia. Sotilaat poistuivat juuri sopivasti ja pääsin takaisin sisään. Räjäytykseni oli onnistunut ilmeisesti vähän liian hyvin: korjaus kestäisi jonkin aikaa. No, jää aikaa sopivasti vangin vapauttamiseen. Jos Valorin muu miehistö on yhtään suoraselkäistä, niin he varmasti auttavat tehtävässä.

View
Doctors Log: Entry Seven
Security, Press and Escort

System: Lora

Planet: Westerlyn

City: New Glasgow

Ship: Valor

On aamu, aluksen ovella on joku, muut nukkuvat vielä. Joku on aikaisin liikkeellä. Siistin vaatteeni ja menen avaamaan. Itse Ramona Chambers seisoo oven takana isoäitimäinen hymy kadonneena kasvoiltaan. Jokin on selvästi vialla, ei hän tulisi meidän luoksemme ilman tärkeää syytä ja näin aikaisin. Selvästi hänen käyntinsä täällä on tarkoitus jäädä ilman suurempaa huomiota. Kutsun Ramonan sisään ja hän pyytää herättämään muut ja kokoamaan miehistön messiin. Herätän muut, mutta jätän veljekset vielä nukkumaan, heillä oli eilen keikkailta, joka venyi ja minusta tuntuu, että tässä keskusteltavat asiat ovat pitkälti pienen piirin juttuja. Muut nousevat ylös ja kokoontuvat syömään aamupalaa ja keskustelemaan. Kapteenia ei näy eikä kuulu.

Hanoi jättäytyy pois Laian reissulta. Mielenkiintoista. Laiva ilman kapteenia, pelko siitä, että hänet voitaisiin tunnistaa Laialla ja henkilökohtaiset traumat kulkevat liian pinnalla, että hänen olisi järkevää osallistua tälle tehtävälle. Olisi kuitenkin ollut kiva kuulla nämä sanat hänen omasta suustaan eikä Ramonalta. Miten meidän nyt käy? Kenestä kapteeni? Onko Valor enää meidän käytössä? Nämä ja monet muut kysymykset pyörivät ilmassa ja varmasti kaikkien ajatuksissa.
Päätimme yksissä tuumin, että mikäli Hanoi jättäytyy pois tältä missiolta nimeämme väliaikaisen kapteenin ja koska olemme mahdollisesti menossa yhtiön pääkonttorille auttaisi meitä, jos kapteenin nimellistä virkaa kantaa joku, jolla on edes hieman historiaa alliancen kanssa positiivisessa mielessä. Näinpä valitsimme Flanaganin kapteeniksemme. Ja Ilmoitimme Ramonelle, että sanokoon Hanoille hänen olevan tervetullut alukseemme milloin vain ikinä haluaa.
Ramona lähti jonkin ajan kuluttua pois, kun ryhdyimme pohtimaan mitä tehdä nyt ja kuinka pääsemme Laialle kutsuvieras juhliin. Nopeasti kävi selväksi, että Flanagan, Maxx ja Thompson vastustavat voimakkaasti minkäänlaisen avun pyytämistä Romerolta. Ainut tapa edetä muuten olisi saada Flanaganin kontaktilta pääsy sisään ja saimmekin, yhdelle, se ei meille riitä. Ryhdyimme miettimään muille mahdollisia tapoja päästä planeetalle eri reittejä ja päätimme hakkeroida itsellemme kutsuttujen listan, jos pääsisimme sitä kautta jotenkin Laialle. Hakkerointi on paljon helpompaa kuin miltä se kuulostaa ja vaikuttaa. Olin yllättynyt, miten aidosti asiat tehdään leffoissa ja olihan muutamasta tunnista hukka-aikaa ja harjoittelua hyötyä.
Listalta löysimme itsellemme mahdolliset reitit Laialle kolmelle hengelle, Thompsonin täytyisi vielä keksiä oma reittinsä. Flanagan bongasi entisen koulunsa nykyisen rehtorin ja hänen entisen opettajan etsivän ylimääräistä turvamiestä avajaisten ajankohtana ja päätti hakea sitä. Von Djiktille löytyi hakemus turvamiehen hommaan myös vastaavana ajankohtana (Flanagan kirjoitti hänelle hakemuksen). Minä taas satuin törmäämään seuranhaku ilmoitukseen erään Kathy Hillin. Hän vaikutti oikein mukavalta, mitä juttelimme netin välityksellä muutaman päivän aikana ja hän kutsui minut liittymään seuraansa Herakselle Bahamalle. Olisi olllut törkeää kieltäytyä. Sopivasti muidenkin työhaastattelut olivat Heraksella joten suuntasimme sinne. Barnetin veljekset ehdottivat, Thompson voisi mennä paikalle median edustajana heidän kanssaan, koten näin saisimme oman aluksemme Laialle.

System: Jorun

Planet: Heras

City: Los Angeles

Ship: Valor

Saavuimme L.A:han ja menimme omille teillemme sopien, että näkisimme Laialla. Flanagan ja Von Djikt menivät haastatteluihinsa, Thompson jäi tekemään hakkerointi välineistöään ja Maxx valmistautui lähtemään Astealle turvallisuus koulutukseen.

City: Bahamas

En tiedä miten muilla menee omilla tahoillaan, mutta itselläni voisi mennä huonomminkin. Neiti Hill on kaunis, fiksu ja nauttii merkityksellistä keskusteluista. Sovimme ettemme tarkistaisi turhaan toistemme tekemisiä tai taustoja netin kautta vaan olisi mukavampi tutustua juttelemalla (varsinkin, kun en tiedä mitä kaikke muutamien viime kuukausien takia minusta nyt löytyy netistä). Hän paljastui keskustelujemme kautta yhden suurimmista elokuvastudioista, Lionheart productionin pomon Nicholas Hillin tyttäreksi. Mielenkiintoista, että hänen isäänsä ei ole kutsuttu Laialle. Kathy vaikuttaa kaikin puolin mukavalta ihmiseltä, ja hieman nuorempi ikänsä ei juuri näy. Huomaan itseni jopa ihastuvani häneen, ilmeisesti tällainen kaksoiselämä ei ole minun heiniäni, vaikka kykenenkin kiertämään joitakin kysymyksiä viime kuukausista ympäripyöreillä vastauksilla, onneksi tulin kuluttaneeksi Dranarialla, Lartonissa, tarpeeksi rahaa matkamuistoihin, että tarinoissani on edes hieman totuutta. Kathy ja minä kulutimme pienen lomamme tutustumalla toisiimme ja en halunnut painostaa Laian aiheesta vaan yritin esittää tietämätöntä, kun hän vihdoin kysyi haluaisinko lähteä hänen kanssaan matkalle, olin melko innoissani sillä olin onnistunut jossain, missä en uskonut ikinä onnistuvani! Tunsin oloni aivan kuin vanhan maan agentti elokuvien tähdeksi.

Olen nyt matkalla Laialle ja voin vain toivoa, että muutkin pääsevät paikalle ja Maxx:n turvallisuus hommista on meille jotain hyötyä. Muihin on ollut mahdotonta pitää yhteyttä, etten vaikuttaisi epäilyttävältä ja tajusin, että me emme sopineet mitään keskenämme, mahdollisista koodisanoista, tapaamispaikoista tai vastaavista, mitä näitä juttuja nyt olisi (vai olinko vain huomioimatta asioita).

View
Doctors Log: Entry Six
Hirings, problems & Divide

System: Lora

Planet: Westerlyn

City: New Glasgow

Laskeutumisen jälkeen hoidimme hieman omia kauppojamme ja tiedostaessani tarpeen lisäkäsille aluksella otin asian puheeksi perämiehemme ja pilottimme kanssa, sillä kapteenimme oli vetäytynyt sairastamaan. (Tosin lääkärinä en huomannut varsinaista fyysistä tautia, mutta päätin olla kertomatta tästä muulle miehistölle)

Barret Brothers. Mitä heistä kertoisi? Hyviä esiintyjiä ja oman alansa experttejä, vaikka kaikki projektit eivät aivan kestäisikään auringon valoa. Pitävät itseään enemmän businessmiehinä kuin varkaina tai rosvoina (itseasiassa inhovat kyseistä viittausta). Kävimme juttelemassa miehille heidän esiintyessään Circuitboard nimisessä baarissa, missä he olivat esiintymässä. Hieman heidän kanssaan juteltua (ja raskaasti ryypättyä) päätimme seuraavana aamuna sopia asiat halki ja päädyimme sopimukseen, jossa minä maksaisin veljesten palkan omista ansioistani (toivottavasti alamme saamaan niitä). Muutaman päivän modausten jälkeen he olivat valmiita hyttinsä kanssa ja olimme valmiita lähtemään liikkeelle.

Tässä kohtaa Ramona otti meihin yhteyttä ja ilmoitti huolistaan uutisista, joissa julkaistiin “uuden” planeeta löydöstä. Laia on kapteenimme linkki hänen nuoruuteensa ja mahdollisesti Yrityksiin. Planeetan on kuitenkin löytänyt ilmeisesti vähemmän tunnettu, New Horizon niminen yritys.

Noin kuukauden kuluttua Laian löytymisen kunniaksi siellä järjestettäisiin juhlat valitulle eliitille ja meidän pitäisi päästä sinne sisään. Muutamat voitaisiin saada sisään turvamiehinä ja henkilökuntana, yksi projektin tukijoista on vanha tuttumme Romero, mutta muut tuntuvat olevan nihkeitä hänen kanssaan työskentelyn suhteen. Gary voisi mahdollisesti väärentää paperit sisään pääsyä varten, yritän myös ottaa yhteyttä kontakteihin kouluajoilta, jos juhliin olisi kutsuja. Miksi me menemme Laialle ja mitä me siellä teemme ei ole minulle täysin selvää, mutta mikäli kapteenimme on meitä valmis johtamaan, kyllä minä seuraan.

Neuvottelimme Ramonan kanssa matkaan liittyvistä kustannuksista ja mahdollisesta palkasta, mutta hän voi auttaa meitä vain kustannusten kanssa.

View
EXTRA EXTRA! Uusi planeetta löydetty!

Uusia planeettoja etsitään yhä ja tämä tuli meidänkin toimitukselle yllätyksenä. Laia niminen planeetta on löydetty ja kuukauden päästä, se avataan yleisölle. Tempauksen takana on New Horizon, yhtiö joka kartoittaa vielä tutkimatonta avaruutta. Heidän tehtävänä on palvella koko uuden galaksin ihmisten etua ja nyt he lanseeraavat teemapuistoilla täytetyn saariplaneetan!

-

Tervetuloa kauniille Laian planeetalle, Farahin aurinkokuntaan. Planeetta tarjoaa eksoottisia elämyksiä kaikkeen makuun koko perheelle. Koe maapallon mullistavat tapahtumat ja elä ne uudella tavalla. Tiesitkö, että aikoinaan maapallolla vaelteli dinosauruksiksi kutsuttuja otuksia?

Tule ja näe aika jota nyky ihminen ei voinut kuvitella kokevansa.
Miten olisi Amerikan villi länsi? Trooppisten merien piraatit? Vaiko kenties sodat, jotka runtelivat maapalloa 1900 luvulla? Astu sotilaan saappaisiin, aseistaudu hukarein ja nouse satulaan. Elämykset odottavat kokijaansa!

View
Doctors Log: Entry Five
Deal, contract and mistrust

System: In between Pero and Faraf

Planet: –

City: –

Ship: Valor

Meidän hylyn tutkintamme sai ikävän käännöksen, kun RAGin (Reclamation Agency Guild) alus ilmoitti ottavansa meidät kiinni verekseltään ja käski koko porukan hangaariin. Paikalle saapui agentti Adam ”Fancy” Lee kahden android naisen kanssa. Hän halusi pidättää meidät, mutta kapteenimme onnistui käymään kauppaa muistuttamalla byrokratian ongelmista pilottimme kanssa ja tuomiomme siirrettiin sormienläpikatsomisen kautta palkkionmetsästämiseksi ilman palkkiota, mutta saimme tyhjentää hylyn tavaroista, joita emme siis olleet vielä siirtäneet omaan alukseemme, jolloin tuomiomme olisi ollut tylympi.

Palkkionmetsästys ohjaisi meidät jälleen kerran Peron systeemiin ja Dranarialle. Kohde on Austin Stone ja hänen tiedetään viimeksi majailleen Larton nimisessä pikkukaupungissa. Koska RAG on varsin karsastettu järjestö, heidän agenteillaan on huonot mahdollisuudet saada Stone kiinni, päätti Fancy käyttää hieman omaa harkintaa ja laittaa meidät ”lapioimaan tätä paskakasaa” kuten Maxx ja Flanagan tehtävää kuvailivat.

System: Pero

Planet: Dranaria

City: Larton

Ship: Valor

Saavuimme Dranarialle 8 päivän matkustamisen jälkeen ja tuntui kuin olisimme hypänneet ajassa taaksepäin, koska Larton matkii malliltaan vanhaa villiä länttä. Hevoset, salunaat, seriffit ja kaikkea. Kaupunki haisi historialta muuten kuin neljän paikan alusparkki ja muutamia nykyajan mukavuuksia. N. 600 henkilön ja kolmen kadun kaupunki oli nopeasti läpikäyty. Minä ja Flanagan käytiin ensin sheriffin luona, sitten alusparkin siivoojan luona sitten vielä paikallisella hotellilla. Samaan aikaan Kapteeni Le ja Von Dijkt iskivät sisään ensimmäiseen saluunaan, jonka näkivät Janoiseen Poniin. Heidän reissunsa oli tietojen pohjalta lähes yhtä kuiva, mutta ei aivan. Hanoi huomasi baarimikon salaavan jotain, mutta ei tuntunut pääsevän lahjonnalla tai painostamisella eivät päässeet puusta pitkään. Ian jäi vartioimaan alusta ja Maxx testaili hylystä löydettyä exoskeletonia.

Otin hotellilta huoneen Sims nimen alla ja tämän jälkeen kävimme Flanaganin kanssa kokeilemassa onneamme Janoisessa Ponissa hyvä poliiisi tyyliin, mutta emme onnistuneet. Samaan aikaa Maxx sattui räätälillä huomaamaan, että yhdellä nuorella mies asiakkaalla oli huomattavan yhtenäinen ulkonäkö etsimämme miehen kanssa. Maxx, Dijkt ja Kapteeni Le lähtivät seuraamaan henkilöä ja hän tuntui huomaavan, että häntä seurattiin ja painui toiseen saluunaan nimeltä Rattlesnake pub. Tiskillä mies jutteli baarimikolle ja käveli takahuoneeseen, kun baarimikolta kysyttiin asiasta hän vastasi miehen menneen töihin, kun kello viiteen mennessä, baarin sulkeutuessa ei kukaan baarimikon lisäksi tullut ulos epäilykset heräsivät. Kapteeni Le oli mennyt aikaisemmin nukkumaan ja maxx painui pehkuihin myös ennen viittä. Yöllä Flanagan lensi kaupungin yli ja tutki kaupunkia aluksen sensureiden avulla. Tästä pystyttiin päättelemään, että kaupungin alla kulki erinäinen tunneliverkosto.

Kyselymme kaupungilla ei tuottanut tulosta seuraavanakaan aamuna ja Dijkt joutui putkaan yrittäessään väkisin sisään Rattlesnake pubiin. Maxxin mielestä kaupunkilaiset eivät arvosta niinkään rahaa tai vastaavia painostuksia, koska he halusivat säilyttää oman elämänsä ja elämäntapansa. Flanagan otti yhteyttä kontaktiinsa Liittouman armeijassa ja Fancyyn, joka meille tämän tehtävän antoi. Fancy oli tyhjäarpa, mutta Liittouman aikainen ystävä onnistui pienellä kaivamisella löytämään aliaksen, joka asuu Lartonissa. Trevor Freeman ja hänen perheensä, vaimo Silvia ja lapset Pete, Hilda, Seth ja Sophia. Flanagan sai myös kuulla Stonen kohteiden olleen Liitouman paikkoja. Tästä kapteeni sai ajatuksen mennä Flanaganin kanssa tutustumaan kaupungintalolle maatilaomistuksiin kaupungin lähellä ja Maxx lähti kokeilemaan onneaan mönkijän kanssa. Kaupungin johtaja Lester Hansen oli innoissaan, kun vaikutti että Flanagan ja Le etsivät tilan paikkaa. Kun keskustelu siirtyi Freemaneihin, kylmeni hänen olemuksensa reilusti. Vasta, kun kapteenimme esitti uhkauksen, mahdollisesta Liittouman ilmestymisestä paikalle alkoi hän laulaa. Ilmeisesti Lartonin ja Dranarian vastarintamyönteisyys oli riittävä kannustin Hansenille, jotta hän pystyisi tarjoamaan meille mahdollisuuden ulos tilanteesta antamalla meille Freemanin isän Thomaksen ruumiin, jos Trevor tähän suostuisi. Saisimme ruumiin seuraavana aamuna, mutta sen käsittely ja tarvittava plastiikkakirurgia on omien kykyjeni ulkopuolella.

Mainittakoon tässä kohtaa, että en itse osallistunut tutkimuksiin muuten kuin tietopohjaisena apuna ja pyörin kaupungin kolmannessa saluunassa Stone and a Hard Placessa nauttimassa paikallisista ruumiin ja hengen antimista hyvän ruuan, juoman ja seuran muodossa. Ostin reissulta myös vintage six-shooterin, oikein hyvin koristellun sekä hienot lännen vaatteet ja dusterin.

Kun totesimme tarvitsevamme plastiikkakirurgiaan perehtyneemmän lääkärin apua, käännyimme vanhan ystävämme Eric Pricen puoleen ja pyysimme apua tohtori Donna Fullerilta. Donna suostui auttamaan meitä, jos minä pyörittäisin hänen klinikkaansa Kerenissä operaation ajan. Vietin siis seuraavat päivät Draella.

Samaan aikaan Lartonissa Maxx löysi aluksesta tarkastusta tehdessään mikkejä, jotka olivat selvästi tarkoitettu meidän salakuunteluumme. Flanaganin ja Ianin tutkiessa asiaa tarkemmin Maxxin avulla he saivat selville mikkien lähettävän informaatio pulsseja viikon välein paikkaan, jota ei vielä saatu selvitettyä, mutta mahdollinen mikkien asennusaika osui yksiin joko Liittouman tarkastuksen tai Romeron bisnesten kanssa. Flanagan päätti ottaa suoraan selvää Romerolta ja soitti tälle epäilyistään, jotka Romero kielsi, mutta ei vaikuttanut suuttuneelta syytöksestä, joten epäilimme hänen olevan syytön. Jäljelle jää siis Liittouma, joka on ajatuksena hyvin huolestuttava.

Tohtori Fuller sai työnsä valmiiksi muutamassa päivässä ja otimme yhteyttä RAG:n Fancyyn, että olimme saaneet Stonen kiinni, mutta kerroimme hänen kuolleen kiinnioton yhteydessä. Hän käski meitä toimittamaan ruumiin RAG:n lippulaivaan Heraksen kiertoradalla.

System: Lora

Planet: Westerlyn

City: –

Ship: Valor / RAG flagship

Mahdollinen Liittouman tarkkailu hermostutti sen verran, että päätin ottaa yhteyttä Romeroon ja kysellä mahdollisuuksista myydä huumeet, jotka olin hankkinut Faitovista. Romero suostui ostamaan huumeet nolla voitoilla, mutta pääsinpä eroon varsin suuresta ongelmalastista.

Ennen saapumistamme RAG:n luokse olin osoittanut huoleni kapteeni Le:lle RAG:n nopeasta saapumisesta paikalle, mutta oletimme salakuuntelun nyt olevan syy heidän nopeaan ilmestymiseen paikalle.

Luovutimme Thomas Freemanin ruumiin Trevor Freemanina ilman sen suurempia ongelmia Fancylle ja Flanaganin tiedustellessa asiaa, Adam Lee kertoi vain olleensa sattumalta hylyn lähellä ja saaneensa meidät kiinni vain onnenkantamoisella.

Päästyämme pois RAG:n lippulaivasta päätimme laskeutua Westerlyniin New Glasgowhun. Tarjouduin Kapteenille palkkaamaan mukaamme veljesparin nimeltä Barnett brothers, jotka toimivat lain harmaalla alueella. Veljekset muodostavat yhdessä bändin, joka kantaa heidän nimeään lisäksi Gary, veljistä nuorempi pyörittää Circuit Board baarin takana ensiapua sitä kaipaaville sekä väärentäjän hommia. Randy taas toimii lihaksina ja Garyn tukena sekä bändin laulajana sekä pääkitaristina. Laskeuduttuamme tarkoituksena on lähteä kyselemään, josko Ramona Chambersilla olisi meille töitä, koska niitä tarvitaan kipeästi tyhjien töiden putken katkaisemiseksi.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.