Renegades

Doctors Log: Entry Five

Deal, contract and mistrust

System: In between Pero and Faraf

Planet: –

City: –

Ship: Valor

Meidän hylyn tutkintamme sai ikävän käännöksen, kun RAGin (Reclamation Agency Guild) alus ilmoitti ottavansa meidät kiinni verekseltään ja käski koko porukan hangaariin. Paikalle saapui agentti Adam ”Fancy” Lee kahden android naisen kanssa. Hän halusi pidättää meidät, mutta kapteenimme onnistui käymään kauppaa muistuttamalla byrokratian ongelmista pilottimme kanssa ja tuomiomme siirrettiin sormienläpikatsomisen kautta palkkionmetsästämiseksi ilman palkkiota, mutta saimme tyhjentää hylyn tavaroista, joita emme siis olleet vielä siirtäneet omaan alukseemme, jolloin tuomiomme olisi ollut tylympi.

Palkkionmetsästys ohjaisi meidät jälleen kerran Peron systeemiin ja Dranarialle. Kohde on Austin Stone ja hänen tiedetään viimeksi majailleen Larton nimisessä pikkukaupungissa. Koska RAG on varsin karsastettu järjestö, heidän agenteillaan on huonot mahdollisuudet saada Stone kiinni, päätti Fancy käyttää hieman omaa harkintaa ja laittaa meidät ”lapioimaan tätä paskakasaa” kuten Maxx ja Flanagan tehtävää kuvailivat.

System: Pero

Planet: Dranaria

City: Larton

Ship: Valor

Saavuimme Dranarialle 8 päivän matkustamisen jälkeen ja tuntui kuin olisimme hypänneet ajassa taaksepäin, koska Larton matkii malliltaan vanhaa villiä länttä. Hevoset, salunaat, seriffit ja kaikkea. Kaupunki haisi historialta muuten kuin neljän paikan alusparkki ja muutamia nykyajan mukavuuksia. N. 600 henkilön ja kolmen kadun kaupunki oli nopeasti läpikäyty. Minä ja Flanagan käytiin ensin sheriffin luona, sitten alusparkin siivoojan luona sitten vielä paikallisella hotellilla. Samaan aikaan Kapteeni Le ja Von Dijkt iskivät sisään ensimmäiseen saluunaan, jonka näkivät Janoiseen Poniin. Heidän reissunsa oli tietojen pohjalta lähes yhtä kuiva, mutta ei aivan. Hanoi huomasi baarimikon salaavan jotain, mutta ei tuntunut pääsevän lahjonnalla tai painostamisella eivät päässeet puusta pitkään. Ian jäi vartioimaan alusta ja Maxx testaili hylystä löydettyä exoskeletonia.

Otin hotellilta huoneen Sims nimen alla ja tämän jälkeen kävimme Flanaganin kanssa kokeilemassa onneamme Janoisessa Ponissa hyvä poliiisi tyyliin, mutta emme onnistuneet. Samaan aikaa Maxx sattui räätälillä huomaamaan, että yhdellä nuorella mies asiakkaalla oli huomattavan yhtenäinen ulkonäkö etsimämme miehen kanssa. Maxx, Dijkt ja Kapteeni Le lähtivät seuraamaan henkilöä ja hän tuntui huomaavan, että häntä seurattiin ja painui toiseen saluunaan nimeltä Rattlesnake pub. Tiskillä mies jutteli baarimikolle ja käveli takahuoneeseen, kun baarimikolta kysyttiin asiasta hän vastasi miehen menneen töihin, kun kello viiteen mennessä, baarin sulkeutuessa ei kukaan baarimikon lisäksi tullut ulos epäilykset heräsivät. Kapteeni Le oli mennyt aikaisemmin nukkumaan ja maxx painui pehkuihin myös ennen viittä. Yöllä Flanagan lensi kaupungin yli ja tutki kaupunkia aluksen sensureiden avulla. Tästä pystyttiin päättelemään, että kaupungin alla kulki erinäinen tunneliverkosto.

Kyselymme kaupungilla ei tuottanut tulosta seuraavanakaan aamuna ja Dijkt joutui putkaan yrittäessään väkisin sisään Rattlesnake pubiin. Maxxin mielestä kaupunkilaiset eivät arvosta niinkään rahaa tai vastaavia painostuksia, koska he halusivat säilyttää oman elämänsä ja elämäntapansa. Flanagan otti yhteyttä kontaktiinsa Liittouman armeijassa ja Fancyyn, joka meille tämän tehtävän antoi. Fancy oli tyhjäarpa, mutta Liittouman aikainen ystävä onnistui pienellä kaivamisella löytämään aliaksen, joka asuu Lartonissa. Trevor Freeman ja hänen perheensä, vaimo Silvia ja lapset Pete, Hilda, Seth ja Sophia. Flanagan sai myös kuulla Stonen kohteiden olleen Liitouman paikkoja. Tästä kapteeni sai ajatuksen mennä Flanaganin kanssa tutustumaan kaupungintalolle maatilaomistuksiin kaupungin lähellä ja Maxx lähti kokeilemaan onneaan mönkijän kanssa. Kaupungin johtaja Lester Hansen oli innoissaan, kun vaikutti että Flanagan ja Le etsivät tilan paikkaa. Kun keskustelu siirtyi Freemaneihin, kylmeni hänen olemuksensa reilusti. Vasta, kun kapteenimme esitti uhkauksen, mahdollisesta Liittouman ilmestymisestä paikalle alkoi hän laulaa. Ilmeisesti Lartonin ja Dranarian vastarintamyönteisyys oli riittävä kannustin Hansenille, jotta hän pystyisi tarjoamaan meille mahdollisuuden ulos tilanteesta antamalla meille Freemanin isän Thomaksen ruumiin, jos Trevor tähän suostuisi. Saisimme ruumiin seuraavana aamuna, mutta sen käsittely ja tarvittava plastiikkakirurgia on omien kykyjeni ulkopuolella.

Mainittakoon tässä kohtaa, että en itse osallistunut tutkimuksiin muuten kuin tietopohjaisena apuna ja pyörin kaupungin kolmannessa saluunassa Stone and a Hard Placessa nauttimassa paikallisista ruumiin ja hengen antimista hyvän ruuan, juoman ja seuran muodossa. Ostin reissulta myös vintage six-shooterin, oikein hyvin koristellun sekä hienot lännen vaatteet ja dusterin.

Kun totesimme tarvitsevamme plastiikkakirurgiaan perehtyneemmän lääkärin apua, käännyimme vanhan ystävämme Eric Pricen puoleen ja pyysimme apua tohtori Donna Fullerilta. Donna suostui auttamaan meitä, jos minä pyörittäisin hänen klinikkaansa Kerenissä operaation ajan. Vietin siis seuraavat päivät Draella.

Samaan aikaan Lartonissa Maxx löysi aluksesta tarkastusta tehdessään mikkejä, jotka olivat selvästi tarkoitettu meidän salakuunteluumme. Flanaganin ja Ianin tutkiessa asiaa tarkemmin Maxxin avulla he saivat selville mikkien lähettävän informaatio pulsseja viikon välein paikkaan, jota ei vielä saatu selvitettyä, mutta mahdollinen mikkien asennusaika osui yksiin joko Liittouman tarkastuksen tai Romeron bisnesten kanssa. Flanagan päätti ottaa suoraan selvää Romerolta ja soitti tälle epäilyistään, jotka Romero kielsi, mutta ei vaikuttanut suuttuneelta syytöksestä, joten epäilimme hänen olevan syytön. Jäljelle jää siis Liittouma, joka on ajatuksena hyvin huolestuttava.

Tohtori Fuller sai työnsä valmiiksi muutamassa päivässä ja otimme yhteyttä RAG:n Fancyyn, että olimme saaneet Stonen kiinni, mutta kerroimme hänen kuolleen kiinnioton yhteydessä. Hän käski meitä toimittamaan ruumiin RAG:n lippulaivaan Heraksen kiertoradalla.

System: Lora

Planet: Westerlyn

City: –

Ship: Valor / RAG flagship

Mahdollinen Liittouman tarkkailu hermostutti sen verran, että päätin ottaa yhteyttä Romeroon ja kysellä mahdollisuuksista myydä huumeet, jotka olin hankkinut Faitovista. Romero suostui ostamaan huumeet nolla voitoilla, mutta pääsinpä eroon varsin suuresta ongelmalastista.

Ennen saapumistamme RAG:n luokse olin osoittanut huoleni kapteeni Le:lle RAG:n nopeasta saapumisesta paikalle, mutta oletimme salakuuntelun nyt olevan syy heidän nopeaan ilmestymiseen paikalle.

Luovutimme Thomas Freemanin ruumiin Trevor Freemanina ilman sen suurempia ongelmia Fancylle ja Flanaganin tiedustellessa asiaa, Adam Lee kertoi vain olleensa sattumalta hylyn lähellä ja saaneensa meidät kiinni vain onnenkantamoisella.

Päästyämme pois RAG:n lippulaivasta päätimme laskeutua Westerlyniin New Glasgowhun. Tarjouduin Kapteenille palkkaamaan mukaamme veljesparin nimeltä Barnett brothers, jotka toimivat lain harmaalla alueella. Veljekset muodostavat yhdessä bändin, joka kantaa heidän nimeään lisäksi Gary, veljistä nuorempi pyörittää Circuit Board baarin takana ensiapua sitä kaipaaville sekä väärentäjän hommia. Randy taas toimii lihaksina ja Garyn tukena sekä bändin laulajana sekä pääkitaristina. Laskeuduttuamme tarkoituksena on lähteä kyselemään, josko Ramona Chambersilla olisi meille töitä, koska niitä tarvitaan kipeästi tyhjien töiden putken katkaisemiseksi.

Comments

Havu

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.