Renegades

Boulos: Logi 1

Valor on komea alus, kun pääsee pintaa syvemmälle. Ihastuttavaa kuinka paljon tähän rahtipurkkiin on saatu upotettua aseistusta ja muita moduuleja. Miehistökin vaikuttaa mukavalta. Muutama heistä taisteli meikäläisten puolella. Saavat arvostukseni.

Messi kaipaa ammattilaista keittiön puolella. Otan sen reviirin mielelläni. Herra Maxx onnistui hankkimaan suurimman osan ruokatarvikkeista, joten enköhän ansaitse paikkani täällä.

Suurin osa päivästä kului New Horizonin “tutkimus” -aluksen valtausta suunnitellessa. Päädyimme kahteen vaihtoehtoon:

  1. Lamautamme EMP-ohjuksella aluksen, hyökkäämme sisään ja viemme tarvitsemamme tiedot.
  2. Luomme hätätilan aluksellemme ja toivomme, että välittävät hätäsignaalistamme. Sen jälkeen valtaamme aluksen ja viemme tiedot.

Liikuimme väijymään NH:n alusta oletettuihin koordinaatteihin. Paikalle ilmestyi huomattavasti suurempi laiva kuin ennakkotieto antoi olettaa. Ensimmäinen suunnitelma oli poissa kuvioista. Jotta hätätilanteessa saatiin tarvittavan autenttinen, suoritin suunnatun räjäytyksen strategiseen paikkaan aluksen ilmajärjestelmässä.

NH:n laiva vastasi kutsuumme ja salli Valorin telakoida sen ruumaan. Saimme ohjeet olla aseistamattomana aluksemme ruumassa, kun he tulisivat tarkistamaan tilanteen. Tässä vaiheessa suunnitelmiin tuli muutos. Vedin häivepuvun päälle ja toivoin, että pystyisin livahtamaan ulos tarkastuksen yhteydessä.

Aluksen sisään syöksyi pieni joukko-osasto ammattisotilaita kapteenin kanssa. Oli hyvä, ettemme olleet aseet esillä heitä vastassa.

Vältin juuri onnistuneesti ruuman luukkua vartioivan sotilaan katseen ja liu’uin valtavaan rahtitilaan. Siitä eteenpäin aluksessa liikkuminen oli todella helppoa. Miehistöä oli paikalla naurettavan vähän. Tilaa oli sadoille ja paikalla oli kaksikymmentä henkeä. Pääsin nopeasti selville missä kaikki olivat. Onnekseni kaikki sotilaat olivat varmistamassa Valoria. Paikalla pyöri vain kyllästyneen oloisia tiedemiehiä.

Eräs huone erityisen hyvin lukittu huone kiinnitti huomioni, mutta en pystynyt silloisella varustuksella tunkeutumaan sinne. Suunnistin ohjaamoon, missä päätietokone sijaitsi.

Keksin nopeasti huoltokanavat, jotka kulkivat ohjaamon alla. Pääsin naurettavan helposti hiippailemaan konepuolelle ja löysin etsimäni tiedot. Ongelmana oli, jos irroittaisin tietopiirin, siitä menisi tieto ohjaamoon. Kikkailin näppärän ristikytkennän, joten he eivät huomaisi puuttuvaa levyä ennen seuraavaa määränpäätä.

Työskennellessä parempaan korvaani osui osa pilottien keskustelua. He puhuivat aluksella olevasta vangista varsin julmaan sävyyn. Keskustelun avainsanoja olivat raiskaus ja mentaaliset voimat. Ilmeisesti vanki on jotenkin psionisesti aktiivinen. Muistan kuulleeni huhuja vastaavasta. Selvää on, että hänet on vapautettava. En voi jättää ketään ahdinkoon näiden paskiaisten käsiin. En varsinkaan, jos on mahdollisuus hänen olevan yksi meikäläisistä.

Pääsin takaisin Valorille ilman ongelmia. Sotilaat poistuivat juuri sopivasti ja pääsin takaisin sisään. Räjäytykseni oli onnistunut ilmeisesti vähän liian hyvin: korjaus kestäisi jonkin aikaa. No, jää aikaa sopivasti vangin vapauttamiseen. Jos Valorin muu miehistö on yhtään suoraselkäistä, niin he varmasti auttavat tehtävässä.

Comments

Petri

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.