Renegades

Boulos: Logi 2

Vankeja – puolin ja toisin

Onneksi miehistö oli yhtä mieltä vangin vapauttamisesta. Laadimme muutaman päivän pelastusuunnitelmaa odotellessamme Valorin korjauksen valmistumista. Päätimme pitää juhlat.

Koska juhliin tarvitaan boolia, laadin varsin väkevän koktailin tohtori Edwardsin varastoista ja laivalta löytyneistä viinoista. Maku oli varsin hyvä – ainakin ennen huumausaineiden lisäystä. Vähän jopa harmittaa, että piti jättää nämä juhlat väliin. Sekoittelin lisäksi Edwardsin kanssa varmuudeksi pienen “vasta-aineen”.

New Horizonin väki ei kaivannut paljoa huokuttelua ja suurin osa miehistöstä liittyi seuraan. Edwards ja Von Dijkt ottivat myös boolia – maku oli kuulemma erinomainen! Onneksi vasta-aine tehosi ja he pysyivät toimintakuntoisina. Vain yksi muusta miehistöstä pysyi jaloillaan ensimmäinen skoolauksen jälkeen. Paskiainen ei taintunut edes sähköpampulla, joten Edwards tipautti hänet vanhanaikaisesti nyrkillä.

Lähdin Von Dijktin kanssa häivepuvuissa oletetulle selliosastolle. Edwards suuntasi komentosillalle korruptoimaan aluksen logitiedot, ettei vierailustamme jäisi merkintöjä. Ajoitus oli täydellinen, sillä loput miehistö olivat punkissaan. Pääsimme hämmentävän helposti selleille ja löysimme yllätykseksi kaksi vankia –naisen ja miehen. Nopealla tiedustelulla molemmat olivat meikäläisiä! Tässä oli todella aihetta juhlaan.

Miestä oli vahvasti modifioitu osilla, jollaisia en ole ennen nähnyt. Hänen raajansa oli korvattu mekaanisilla ja myös päässä oli jonkinlainen implantti. Nainen oli päällisin puolin normaali. Hänen päänsä oli lukittu jonkinlaiseen kypärään, jonka avaaminen onnistuisi vasta Valorilla.

Poikkesimme vielä asevarastossa täydentämässä varusteitamme ennen kuin suuntasimme kohti Valoria. Nätistä aserivistä plasmakivääri halusi ehdottomasti mukaani. Paluumatkalla tiellemme osui laivan kapteeni, joten poimimme hänet vangiksi matkaan.

Lähtiäisiksi Flanagan ampui EMP-ohjuksen NH:n alukseen, jotta pääsisimme varmasti rauhassa pakoon. Edessä olisi noin viikon paluumatka.

Kyberneettisesti vahvistettu uusi ystävämme esittäytyi kapteeni Liam Thompsoniksi. Muistan lukeneeni hänen nimensä kadonneiden vankien listalta. Nainen kertoi nimekseen vain Luna. Hän on ilmeisesti “psionisesti aktiivinen” – tai mikä ikinä oikea termi mystisille ajatusvoimille onkaan. Edwards sai ilmeisesti voimista jonkinlaisen kosketuksen. Ei minulla ole syytä epäillä hänen sanojaan. En myöskään moiti Lunaa, jos hän haluaa pitää kykynsä piilossa. Luulen, että hän on saanut kärsiä sen suhteen tarpeeksi.

NH:n kapteeni onkin toinen tarina. Selvitimme heidän laivansa lentologin ja lähtöpisto on jossain kartoittamattomasta avaruudessa. Siellä on siis jonkinlainen New Horizonin tukikohta tuntemattomalla planeetalla tai kuulla. Sokea hyppy sinne olisi itsemurha.

Kapteenin kuulustelu vaikuttaa ajanhukalta. Kehitin todella voimakkaan totuusseerumin, mutta hän pystyi vastustamaan sitä. En usko, että uhkailut tai kidutus saa häntä taipumaan. Vastauksemme saattaa piillä Lunassa, jos vain onnistumme suostuttelemaan hänet auttamaan kuulustelussa.

Comments

Petri

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.